Hasznos tanácsok tél előtt

 

Gumiabroncs:

A hideg beálltával és a hóesés közeledtével egyre esedékesebbé válik a téli abroncsok használata.

A biztonságos vezetés érdekében nyomatékosan javasoljuk a téli gumik használatát, ha a hőmérséklet 7°C alá esik.

Havas, latyakos, jeges, de még vizes útfelületen is teljesen egyértelmű a téli gumi előnye, ekkor már nem érdemes hazardírozni nyári abroncsainkkal, amik ilyenkor jóval kisebb tapadást biztosítanak. A téli gumin a futófelület lágyabb, barázdái mélyebbek, és a jobb havas tulajdonságok érdekében sokkal több bemetszést találunk rajta, mint a nyárin. Mély mintaárkaik nedves időben a felgyülemlett csapadékot könnyebben el tudják vezetni.

Figyelem! Hóban, fagyban nyári gumival többszörös is lehet a fékút a téli abroncshoz képest! A legveszélyesebb felület a jég, ami a havas útnál kétszer, a száraznál viszont nyolcszor csúszósabb!

A téli abroncsok esetében különösen fontos még a megfelelő profilmagasság. 4 milliméter alatti futómélység elérésekor már javasoljuk a cserét. A minimális 1,6 milliméteres mélységgel semmiképpen se kockáztassunk!

Fontos, hogy mind a négy kerékre kerüljön téli abroncs, nem elég csak a hajtott kerékre. Ilyen esetben egy elsőkerék-hajtású autónál kiszámíthatatlanul viselkedik az autó hátulja, könnyen kitörhet.

Akkumulátor:

Az autók hibátlan téli indulásának legfőbb feltétele a megfelelő akkumulátor állapot. Ez nagymértékben függ az autó fogyasztó- és töltésrendszerétől, a használat módjától, valamint az akkumulátor korától.

Az autó fogyasztórendszerének fontos tulajdonsága a nyugalmi áramfelvétel értéke. Amennyiben túl sok áramot vesz fel az autó az akkumulátorból kikapcsolt gyújtás és fogyasztók mellett, úgy az akkumulátor csak rövid ideig képes fedezni a szükséges energiaszükségletet. Ennek ellenőrzéséhez mindenféleképp szakműhely segítségét érdemes kérni.

A töltésrendszer megfelelősége talán a legfontosabb tényező az akkumulátor indítóképességének megtartásában. Feladata az akkumulátor töltése, és az autó elektromos hálózatának energiaellátása járó motornál. Megfelelő töltés nélkül az autó energiaegyensúlya felborul, magyarul kevesebb lesz az akkuba töltött energia, mint a kivett, ami rövid úton indulási problémát, esetleg út közbeni megállást eredményez. Szakszerű ellenőrzése (és főleg javítása) csak szakműhelyben lehetséges.

Az akkumulátor állapotát nagyban befolyásolja a használat módja, tehát az, hogy milyen gyakran, milyen hosszú útra használjuk. Még a legjobb akkumulátorokat is próbára teszi 2-3 hét állás, vagy a rendszeres rövid utas használat.

Tapasztalat alapján az akkumulátorok életkora legjobb esetben sem haladja meg az 5 évet, átlagosnak inkább a 3-4 év mondható. Kivételek persze lehetnek, de koros akkumulátornál már számolni kell vele, hogy nagyobb esély van a tönkremenetelre.

Mindezeket figyelembe véve még az őszi hónapok alatt érdemes az autó akkumulátorát, és a hozzá kapcsolódó rendszereket szakműhelyben ellenőriztetni.

Látni és látszani:

 A közúti gépjárművezetés legfőbb emberi feltétele a látás. Viszont ahhoz, hogy a másik fél jó látás esetén sötétben vagy rossz látási viszonyok között is megfelelően lásson bennünket, az autónkat láthatóvá kell tennünk minden körülmény között.

Ezért rendszeresen ellenőrizni kell az autó összes olyan szerkezetét, amelyek arra szolgálnak, hogy Ön lásson és látszódjon:

A lámpák megfelelő működése: az izzók elhasználódnak, tehát évente többször is ellenőrizni kell őket. Ha egy izzó “kiég”, túlfeszültséget idéz elő és emiatt a másik izzó is tönkremehet, ezért célszerű a kettőt együtt kicserélnie.

A fényszórók beállítása: ha a fényszóró rosszul van beállítva, és ha csak 1 fokkal is feljebb hord a kelleténél, a szembe jövő gépkocsik vezetőit 20-szor jobban vakítja! Ha a fényszóró csak 1 fokkal lejjebb hord, a világítás hatékonysága 20-ad részére csökken, ami 30 méteres látáscsökkenést jelent.

A fényszórók tisztasága: a szennyezett fényszóró világítási teljesítményének legalább 30 százalékát elveszíti.

Tapasztalat alapján a mai autóknál nem minden esetben lehet egyszerűen kicserélni az izzókat, az átlag embernek sokszor meghaladja a lehetőségeit. Ez nem az autótulajdonosra vet rossz fényt, csak azt mutatja, hogy az autógyárak mennyire bonyolítják manapság az autókat.

Világítás átnézésre, izzócserére is egyre inkább érdemes hozzáértő szervizekhez fordulni.

A kilátás másik fontos feltétele a (menet közben is) tiszta szélvédő. Ennek biztosítása érdekében az ablaktörlő lapátok állapotát javasolt folyamatosan nyomon követni vagy ellenőriztetni. Amennyiben esős időben törlés után vízcsíkokat vagy foltokat lát a szélvédőn, úgy valószínűleg elhasználódtak az ablaktörlő lapátok. Ezek javítása csak cserével oldható meg, amit érdemes szakműhelyre bízni, ahol minőségben, méretben is tanácsot tudnak adni a szakemberek.

 

 Új szolgáltatások

2013.10.19.

- Új szolgáltatásként 2013 tavaszától felvettük a gumiszerelést, kiegyensúlyozást, valamint a gumiabroncsok forgalmazását.
- Bosch kezelésmentes akkumulátorok forgalmazása akciós áron.

Kérjük, olvassa híreinket, kövesse akcióinkat.
Önt is várjuk kedvező szolgáltatásainkkal.

 

Az Orcsik Műhely Kft. vissza nem térítendő uniós támogatást nyert

A munkakultúra fejlesztése a vállalkozásnál, illetve Versenyképességünk megőrzése nehéz piaci körülmények között című képzéseket valósít meg uniós támogatással TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0827 pályázat keretén belül az Orcsik Műhely Kft.

Az Orcsik Műhely Kft. vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a ?Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban?című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 100%-os támogatású projekt keretében 5 fő számára, két témakörben, összesen 150 órás kompetenciafejlesztő tréninget valósítunk meg.
Célunk az árbevétel-növekményünk és szakterületi fejlődésünk (marketing, értékesítési munkánk piacbevezető, márka képviseleti, piacbefolyásolási, szervezési és folyamatmenedzsment).

A pályázat sikeressége kiemelt segítséget nyújt, a kompetenciafejlesztés hosszú távú célstruktúrájában a megfogalmazott céljaink teljesítésében, különösen a piaci versenyben.
A képzésben részt vevő munkatársak kompetenciája így illeszkedik a cég fejlődéséhez és dinamikájához.

 

Sajtóközlemény

Új Széchenyi Terv által valósult meg az Orcsik Műhely Szolgáltató és Kereskedelmi Kft kollégáinak képzése.

Az Orcsik Műhely Szolgáltató és Kereskedelmi Kft az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében 2.562.500,- Ft összegű támogatást nyert. A cég dolgozói a megvalósult képzések által hatékony segítséget kaptak a cégvezetés és munkakultúra, valamint a nehéz piaci helyzetben való versenyképesség fenntartása kapcsán, mely nagymértékben járul hozzá a hatékonyabb munkavégzéshez.

Pár szó a cégről

Az Orcsik Műhely Kft. a TÁMOP-2.1.3.A-12/1 Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban című pályázat keretében a TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0827 azonosító számú ?Az Orcsik Műhely Kft. alkalmazottai munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése a vállalkozás versenyképességének növelése érdekében? című projektben támogatott képzéseken vettek részt az Orcsik Műhely Kft. munkatársai.

A képzések célja, hogy munkatársaink egyéni kompetenciáit fejlesszük, így megőrizzük és növeljük cégünk versenyképességét. Munkatársaink fejlesztése által nagyobb szakértelemmel tudjuk partnereink, ügyfeleink igényeit kiszolgálni, és ezáltal, partnereinkkel együtt, hozzájárulni a régió fejlődéséhez.

A képzés hatékonyságának eredménye, hogy jelentős mértékben szolgálja munkatársaink ügyfélszolgálati szemléletmódját, és a munkakultúra fejlődését, az eredményesebb munkavégzést.

 

Eladó használt eszközök:

 

GYÁRTMÁNY/SZÁM MEGNEVEZÉS/ADATOK ÁR(eFt)
Bosch MOT 151 Motordiagnosztikai egység Bosch állvánnyal 150
Bosch MOT 150 Motordiagnosztikai egység   60
Bosch KTS 300 Mikroprocesszoros diagnosztikai teszter   70
Bosch 0 684 201 200 Generátor forgórész és dióda vizsgáló   25